Αξιοθέατα

Η Ήπειρος θα σας ξαφνιάσει με τη φυσική ομορφιά της. Συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα αφενός και αφετέρου είναι ένας προορισμός ο οποίος απευθύνεται σε επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Μέχρι και κάποια χρόνια πριν, ήταν δύσκολη η προσέγγιση της Ηπείρου λόγω της μη ύπαρξης σύγχρονων οδικών αξόνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο πανέμορφος τόπος αυτός να διατηρήσει το φυσικό του κάλλος.     Παρακάτω αναφέρονται διάφοροι προορισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, πέραν των Συβότων. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε ημερήσιες εξορμήσεις προς αυτούς τους προορισμούς, οι οποίοι και είμαστε βέβαιοι ότι θα σας ικανοποιήσουν. 

Μέτσοβο

Το ονειρικό Μέτσοβο είναι μία πραγματικά παραδοσιακή κωμόπολη του Νομού Ιωαννίνων. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις μοναδικές νοστιμιές της περιοχής. Κατακλύζεται από τουρίστες κατά τη διάρκεια του χειμώνα…

Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια είναι φημισμένος προορισμός και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα παραδοσιακών και πανέμορφων πραγματικά χωριών. Η μοναδική κουλτούρα της περιοχής επιβάλλει την πέτρα και το ξύλο στην κατασκευή των κτισμάτων.…

Νησί των Ιωαννίνων

Το Νησί των Ιωαννίνων ή αλλιώς γνωστό ως και Νησί του Αλή Πασά, βρίσκεται στη λίμνη Παμβώτιδα (τη λίμνη των Ιωαννίνων). Ιστορικά, στο νησί πρώτα κτίστηκαν μοναστήρια. Στην συνέχεια χτίστηκε…

Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης

Έξω από την Κόνιτσα, μόλις 17χλμ., βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης. Κτίστηκε κατά τους Βυζαντινούς χρόνους εκεί όπου συναντώνται δύο ποταμοί: Ο Αώος και ο Σαραντάπορος. Ο λόγος…

Σπήλαιο Περάματος

Μόλις 5χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων, βρίσκεται το Σπήλαιο του Περάματος. Στο σπήλαιο αυτό έβρισκαν καταφύγιο οι κάτοικοι του Περάματος κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Γερμανούς. Είναι…

Θέατρο-Μαντείο Δωδώνης

Το Αρχαίο θέατρο της Δωδώνης χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π.Χ. Χτίστηκε επί βασιλείας Πύρρου. Καταστράφηκε και επισκευάστηκε δύο φορές, πρώτα από τους Αιτωλούς και κατόπιν από τους Ρωμαίους κατά…

Πηγές Αχέροντα

Ο ποταμός Αχέρων, γνωστός από την αρχαιότητα, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στις πηγές του. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι μέσω του Αχέροντα παραδίδονταν οι ψυχές των νεκρών στον Χάροντα για να καταλήξουν…
×

Log in